Sme svedkami najväčšieho bezpečnostného škandálu v histórii Slovenska?

26. mája 2021, Matúš Šutaj Eštok, Nezaradené

Táto vláda zbabrala asi všetko na čo siahla, zlyhala v boji s pandémiou, v podpore podnikateľom, živnostníkom  a občanom.  Igor Matovič a jeho vláda v istej dobe dostala Slovensko na prvé miesto na svete v počte úmrtí na koronavírus na milión obyvateľov a na prvé miesto na svete aj v počte hospitalizovaných ľudí s koronavírusom na milión obyvateľov. V neuveriteľne krátkej dobe naštrbila dôveru v právny štát, vážne poškodila meno Slovenska zahraničí. Bola a stále to je tá istá vláda Igora Matoviča, aj po formálnej výmene postov, tá vláda, ktorej sú prednejšie hádky a spory ako ľudia.

Bezpečnostný škandál, ktorý nemá obdobu?

Tento týždeň sa opäť prerazilo nové dno a sme svedkami zrejme najväčšieho bezpečnostného škandálu v histórii Slovenska? Na pôde Slovenskej informačnej služby (SIS) sa uskutočnilo doteraz nevídané stretnutie vládnych a vyšetrovacích špičiek, aj za účasti pani prezidentky. Obsah síce ostal utajený, ale z dobre informovaných kruhov presakujú zaujímavé a veľmi šokujúce informácie. Spomína sa vojna policajtov, zneužívanie tzv. kajúcnikov a veľmi čudné vzťahy medzi niektorými členmi vlády a kriminálnikmi. Otvorene sa hovorí o prepojení Igora Matoviča a známych kajúcnikov. Igor Matovič a táto vláda položili Slovensko na kolená a to doslova, ale vyzerá to tak, že sa nezastavia. Podľa dostupných informácií sú aj vážnou bezpečnostnou hrozbou pre Slovensko. Otázok je príliš veľa a mnohé z nich, sú (zatiaľ) nezodpovedané.

Slovensko si zaslúži poznať odpovede na závažné otázky

Trpezlivo, ale budeme čakať na odpovede. Čiastočné odpovede na niektoré otázky dal pod tlakom aj samotný I. Matovič.  Ten priznal, že sa stretol s B. Slobodníkom a Ľ. Makóom.  Padli dokonca závažné obvinenia, že Igor Matovič sa mal v prípade druhého menovaného osobne postarať o to, aby ho zobrali do SIS. Naďalej, ale ostáva množstvo nezodpovedaných otázok. A buďte si istí, že skôr či neskôr sa ich dozvieme. Aj z Vás sa v parlamente opýtam na túto zásadnú otázku a dôrazne bude žiadať jej zodpovedanie:

Šokujúcich otázok je, ale viacero a občania si určite zaslúžia poznať odpovede, aj na tieto: