Založ si blog

Vládny valec opäť ukázal, že mu vôbec nezáleží na ľuďoch

V priamom prenose vidíme ako vládna koalícia absolútne nezvláda pomoc podnikateľom, živnostníkom a doslova kašle na vlastných občanov. So založenými rukami sa pozerá na zvyšovanie cien energií, doslova arogantne sa zachovala aj k seniorom, keď im bez mihnutia oka pripravila o plnohodnotný 13. dôchodok, lebo vraj na to nie sú peniaze. Ale trikrát toľko peňazí ako bolo potrebné na vyplatenie 13. dôchodkov, sa bez problémov minulo na vytieranie nosov počas nezmyselných celoplošných testovaní. Na poslednej schôdzi parlamentu sme preto s kolegami  navrhli tri dôležité zákony, ktoré mohli reálne pomôcť ľuďom na Slovensku.

Pandemickú OČR vo výške čistého príjmu pre rodičov, ktorí museli ostať doma so svojimi deťmi kvôli pandémii. Tento návrh sme podali opakovane, pretože vláda sa minulý rozhodla pre vlastné riešenie, ktoré sa ukázalo ako zúfalo slabé, keďže jeden jediný mesiac dostali rodičia iba pandemickú OČR vo výške čistej mzdy. Dnes sa zatvárajú   ďalšie a ďalšie triedy  na školách v dôsledku karantény, v mnohých prípadoch zo dňa na deň a rodičia sú nútení túto situáciu okamžite riešiť. Ale vládny valec im nedoprial ani to, aby aspoň poberali dávku rovnako vysokú, ako je ich čistý plat.

Vážení rodičia, ak ste dnes doma so svojimi deťmi a ešte aj dostávate menej peňazí ako v práci, poďakujte sa tejto vláde. Chcel sme pre vás lepšie životné podmienky, ale neprešli len preto, že sme opozičná strana.

Druhý návrh sa týkal dôchodkov.  Je pre nás neprijateľné, aby v tomto čase prudkého zdražovania potravín, energií a všetkých ďalších tovarov prišiel minister Krajniak s nápadom, aby sa dôchodky valorizovali len o 1,3 percenta. V mnohých prípadoch to znamená zvýšenie dôchodkov doslova o pár eur, zatiaľ čo životné náklady neustále rastú neporovnateľne viac. Preto sme žiadali, aby sa dôchodky upravovali minimálne tempom, čo by znamenalo neporovnateľne viac finančných prostriedkov pre seniorov. Vládna poslanci to, ale zmietli zo stola.

Vážení dôchodcovia! Keď budete počúvať od pána ministra Krajniaka rečičky, ako na vaše vyššie dôchodky nemá štát peniaze, spomeňte si, ako sa v rezorte toho istého ministra poslalo 24 miliónov eur z pandemickej pomoci schránkovým firmám niekde na Balkáne!

Dočasné zníženie DPH na energie na 5 percent.

Ceny za energie astronomicky rastú, ale táto vláda nie je schopná predložiť akýkoľvek plán v prospech zmiernenia rastu cien energií. Na Slovensku sme opäť rukojemníkmi, keďže kvôli detinským sporom pánov Matoviča a Sulíka  sa nenachádza žiadna kompenzácia na energie pre domácnosti a ani pre slovenský priemysel. Prišli sme s preto návrhom na dočasné zníženie DPH na energie na 5 percent.

A áno, opäť zmietnuté zo stola, ale minister Sulík má geniálny nápad a odporúča ľuďom vykrúcať žiarovky, aby ušetrili na energiách!

A takto si tu žijeme, politika opäť zvíťazila nad pomocou ľuďom a vláda nám opätovne dokázala, že je úplne mimo, ale úplne mimo

Matovič zostal nahý, už len s bobkovým listom. Čo sa našlo v Matovičom trezore?

02.02.2024

Keby sme bývalého vyšetrovateľa NAKA a exfunkcionára Úradu inšpekčnej služby, Pavla Ďurku, nepostavili mimo služby, nikdy by sme sa nedozvedeli, že v trezore skrýval živý spis o odpočúvaní opozície na poľovníckej chate. Viac informácii o závažnej kauze nájdete vo videu:

Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?

08.11.2023

Pán Šimečka, v minulosti ste sa mlčky prizerali rôznym kontroverzným zásahom polície. Tak sa Vás pýtam, kde ste boli doteraz? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie otázky pre pre pána Šimečku, nájdete ich vo videu:

Ľudia sa musia cítiť bezpečne a zákon bude platiť pre každého

27.10.2023

Najväčšou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť občanov. Zároveň musí v polícii skončiť chaos, nekompetentnosť a aj jej zneužívanie. Jediným kritériom, ktorým sa bude musieť riadiť každý policajt bude dodržiavanie zákona. Viac informácií o prvých prioritách Ministerstva vnútra nájdete vo videu:

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Matúš Šutaj Eštok

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 690011x
Priemerná čítanosť článkov: 10000x

Autor blogu

Kategórie