Priority vládnej koalície: drogy áno, referendum nie

11. februára 2022, Matúš Šutaj Eštok, Nezaradené

Koaličnej bande zjavne nestačilo, čo tento týždeň v parlamente dopustila kvôli zmluve s USA, keď napríklad arogantne zakázali vystúpiť generálnemu prokurátorovi.  A krátko na to, hlasovacie automaty neváhali porušiť zákon o rokovacom poriadku – aby mohli akútne, hneď teraz riešiť nižšie tresty za drogy.

Čítate správne. Dnes, v časoch rekordného zdražovania, zúriacej pandémie a čoraz väčšej chudoby, ide vládna koalícia rokovať o nižších trestoch za drogy a to ešte mimoriadne zaujímavým spôsobom.

Keď mali zmeniť ústavu kvôli referendu o predčasných voľbách, dušovali sa, že to je možné skôr ako šesť mesiacov rokovať o tom istom zákone. 

„Tvárili sa ako najväčší zástanci morálky, poslanci  Dostál či Baránik z  SaS presviedčali 600-tisíc občanov, že na zmenu ústavy kvôli referendu musia minimálne šesť mesiacov počkať. Hrali emotívne divadielko ako veľmi by chceli, ale viete – nedá sa. A dnes zrazu bez akýchkoľvek problémov zaradil Boris Kollár na rokovanie návrh liberálnych poslancov OĽaNO na zmiernenie trestov za užívanie marihuany. Ten istý, ktorý im ešte v novembri neprešiel. Nech počítam ako počítam, 6 mesiacov tam jednoducho nevidím. 

Ďalšia facka 600 000 občanom

Drogy áno, referendum nie. 600 000 občanov, ktorí podpísali petíciu za referendum dostalo opäť facku. Už niekoľkú… a určite nie poslednú. Toto je vesmír a mentálny svet vládnej koalície. Šialené ohýbania zákonov tak ako sa im chce, klamanie a ignorovanie občanov.

Tak som im od srdca povedal pár slov. Ak si ich chcete vypočuť, nájdete ich vo videu: