Založ si blog

Jediný zásah tohto typu v celej Európe?Nátlak alebo ovplyvňovanie sudcov je zjavne dovolené

Keď médiá informovali o zásahu NAKA na Okresnom súde Bratislava III, tušil som, že sa dozvieme ešte veľa zaujímavých vecí. O Hamranových a Lipšicových klamstvách, ako príslušníci NAKA postupovali profesionálne, zdržanlivo a úctivo, si mnoho ľudí myslelo svoje. Nezabudli ešte podotknúť, že utajovaná príloha spisu, ktorú chceli zaistiť musela pokútnym spôsobom ( asi v noci?) opustiť priestor určený pre utajované skutočnosti, pretože NAKA strážila vstup do priestoru, kde sa nachádzal. Hamran s Lipšicom obhajovali príslušníkov NAKA tak, ako by boli sami pri zásahu prítomní alebo ho osobne koordinovali.

Naopak, spochybňovali vyjadrenia predsedu súdu, službukonajúceho sudcu, zákonnej sudkyne, súdnej tajomníčky a vrátnika, ktorí svoje svedectvo o zásahu poskytli v takom rozsahu, ako ho zažili na vlastnej koži.

Nadpráca ministerky Kolíkovej?

Nie je prekvapujúce, že v celej záležitosti sa na stranu  „elity“ z NAKA pridala aj ministerka Kolíková. Ešte minulý týždeň som informoval, že v čase rozhodovania Najvyššieho správneho súdu SR o disciplinárnom previnení Daniela Lipšica sa ministerka Kolíková stretla s predsedníčkou senátu ( JUDr. Anita Filová), ktorá o Lipšicovi rozhodovala. Náhoda? Ministerka Kolíková sa očividne veľmi zvláštnym spôsobom snaží o zvýšenie dôveryhodnosť justície a to osobným obiehaním sudcov pred rozhodovaním v citlivých veciach.

Predseda Súdnej rady SR sa k celej záležitosti postavil tak, že alibisticky strčil hlavu do piesku a vec necháva vyhniť. Som naozaj zvedavý, čo si o postupe predsedu Súdnej rady SR myslia sudcovia na Slovensku.

Vyšetrovateľská elita alebo babráci?

Som rád, že mlčanie prelomila aspoň trestná sudkyňa a členka Súdnej rady Marcela Kosová, ktorá poskytla rozhovor o skutočnostiach, ktoré dodnes neboli známe.  Z neho vyplýva nielen to, že NAKA vyvíjala neoprávnený nátlak voči súdnej moci, zadržiavala nesprávnu osobu, ale poskytla aj vysvetlenie ako utajovaná príloha opustila budovu súdu. Marcela Kosová to pomenovala trefne ako bezprecedentný, „Jediný zásah tohto typu v celej Európe.“ Policajný prezident Hamran poskytol médiám  a verejnosti verziu ako zo špionážneho filmu. Vyhlásil, že utajovaná príloha potajme „opustila budovu a aj trezor, hoci naši príslušníci pred ním stáli už od šiestej“. A realita? 7 po zuby ozbrojených policajtov, strážilo miestnosť so súdnou úradníčkou, zatiaľ čo do tej iste miestnosti, priamo pred nimi vošla oprávnená pracovníčka súdu a zobrala prílohu, vyšla von a následne ju odovzdala štandardnou cestou pracovníčke prokuratúry. Čo myslíte, jedná sa o elitu vyšetrovateľov alebo bandu babrákov?

Matovič zostal nahý, už len s bobkovým listom. Čo sa našlo v Matovičom trezore?

02.02.2024

Keby sme bývalého vyšetrovateľa NAKA a exfunkcionára Úradu inšpekčnej služby, Pavla Ďurku, nepostavili mimo služby, nikdy by sme sa nedozvedeli, že v trezore skrýval živý spis o odpočúvaní opozície na poľovníckej chate. Viac informácii o závažnej kauze nájdete vo videu:

Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?

08.11.2023

Pán Šimečka, v minulosti ste sa mlčky prizerali rôznym kontroverzným zásahom polície. Tak sa Vás pýtam, kde ste boli doteraz? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie otázky pre pre pána Šimečku, nájdete ich vo videu:

Ľudia sa musia cítiť bezpečne a zákon bude platiť pre každého

27.10.2023

Najväčšou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť občanov. Zároveň musí v polícii skončiť chaos, nekompetentnosť a aj jej zneužívanie. Jediným kritériom, ktorým sa bude musieť riadiť každý policajt bude dodržiavanie zákona. Viac informácií o prvých prioritách Ministerstva vnútra nájdete vo videu:

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Matúš Šutaj Eštok

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 690505x
Priemerná čítanosť článkov: 10007x

Autor blogu

Kategórie