Vláda chaosu padla (príliš neskoro), Slovensko potrebuje voľby už júli

9. mája 2023, Matúš Šutaj Eštok, Nezaradené

Príliš neskoro. To napadlo asi množstvu Slovákov ako prvé, v spojitosti s vládou chaosu, ktorá začala Matovičom a skončila Hegerom. Eduard Heger mal šancu odísť ako chlap a to niekoľkokrát. Žiaľ, do úplného konca hral nedôstojnú frašku s občanmi Slovenska a zatváral oči pre škandálmi, chaosom a zmätkom, či už jeho vlády alebo vlády Matoviča. Ešte pred pár dňami, doslova ponižujúco žobronil prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby nemenovala úradnícku vládu. Sypal si popol na hlavu, priznal chyby, zlyhania a priamu zodpovednosť za chaos. Všetko však zaklincoval nedávnym vyjadrením, keď uviedol, že Matovič nie je jeho spojencom a ani nikdy ním nebude. A že „Igor Matovič sa jasne vyfarbil, ukázal, čo je v ňom“. No dobré ráno Edo, za toto „úprimné“ precitnutie,  ktoré celé Slovensko stálo príliš veľkú cenu a ešte väčšie škody.


Vláda, ktorá do poslednej chvíle traumatizuje a škodí Slovensku

Treba to povedať otvorene, plnú zodpovednosť za súčasný chaos a rozvrat, majú tí, ktorí nepodporili jediné férové východisko voči občanom v jasnej kríze vlády – čo najskorší termín predčasných volieb a teda OĽANO, odnož Demokrati, SAS,  Za Ľudí, Progresívne Slovensko, ale aj pani prezidentka.  Žiaľ, práve pani prezidentka dopriala úplne zbytočný čas tejto vláde, ktorá každým dňom navyše stále viac a viac traumatizuje a škodí celému Slovensko.

Matovič hrdo na začiatku vyhlasoval, že chce vládu, ktorá sa dostane do učebníc dejepisu ako najlepšia. Dejepis si ju bude pamätať, ale úplne inak, ako najneschopnejšiu vládu v histórii Slovenskej samostatnosti. Tak hrdo samých seba nazývali slušnou a odbornou vládou. Neboli ani jedno. Do poslednej možnej chvíle sa zúfalo držali svojich stoličiek, nehľadiac na škody, ktoré denno denne páchali. Odchádza vláda s rekordnou nedôverou, s obrovskými zlyhaniami, škandálmi. Odchádza vláda, ktorej členovia neváhali arogantne útočiť na vlastných obyvateľov. Vláda, ktorá venovala viac času hádkam a sporom medzi sebou ako pomoci ľuďom. Vláda, ktorá zlyhala v tom najdôležitejšom a to je povinnosťou postarať sa o vlastných občanov.

Mizériu tejto vlády dokonale zadefinoval asi posledný klinec do je rakvy. A tým bol škandál s dotáciou pre firmu ministra Vlčana. Ten vraj ani netušil, že o nejakú dotáciu z eurofondov jeho vlastná firma Reko Recycling žiadala a minister Budaj nevedel, že 1,4 milióna jeho rezort Vlčanovi pridelil. Obaja samozrejme nominanti tej iste schránkovej firmy OĽANO.

Jediným poctivým riešením sú predčasné voľby, v čo najskoršom termíne.