Založ si blog

Matovič musí skončiť

Táto vládna koalícia naozaj rada rozpráva o slušnosti, vyvodzovaní zodpovednosti a transparentnosti. To, že sú to len prázdne frázy, vidíme denno denne na vlastné oči.

Igor Matovič bol ako premiér zodpovedaný za obrovské ekonomické škody, absolútne nezvládol pandémiu a vážne poškodil obraz Slovenska v zahraničí. V každej normálnej krajine by takýto premiér s hanbou odstúpil a chodil po kanáloch. Táto vládna koalícia, ale nepozná hranice. Ako odmenu za nezvládnuté a chaotické vládnutie dostal mimoriadne dôležitý rezort financií. Mimochodom, aj tam sa po veľmi krátkej dobe uviedol vo veľkom štýle a chaos a zmätok jemu vlastný expresne rýchlo zaviedol aj na toto dôležité ministerstvo. Pod jeho vedením odišli viacerí odborníci, ktorí na rezorte financií pracovali dlhé roky. To, ale asi nikoho prekvapiť nemôže.

Dôvodov prečo musí Igor Matovič skončiť je naozaj veľa. A to, že sa Igor Matovič zapíše do histórie ako bývalý premiér s historicky najnižšou nedôverou – nedôveruje mu až 87% občanov (podľa prieskumov) je iba smutné dokreslenie celej tejto tragédie. Tieto dôvody sú podľa mňa najzávažnejšie:

Psychicky labilný premiér túžiaci po prezentácii v médiách

Ako premiér priviedol Slovensko z pozície jednej z najlepších na svete v boji proti pandémii na úplne poslednú priečku. Stali sme sa aj krajinou s najväčším počtom hospitalizácii (v prepočte na milión obyvateľov) Príčinou boli jeho hlúpe, nekompetentné, ješitné rozhodnutia a ignorovanie odporúčaní odborníkov. Nie je tajomstvom, že Igor Matovič túžil po prezentácii v médiách za každú cenu. V kombinácii s labilným psychickým stavom máme výsledok v spôsobení obrovských ekonomických škôd v miliardách eur. A to nehovorím o vážnych sociálnych a psychických dopadoch na občanov a rozdeľovanie spoločnosti. Náprava jeho zlých rozhodnutí, ktoré boli väčšinou v protiklade s tým čo odporúčali odborníci, bude trvať mnoho rokov.

Podozrenia zo zneužívania krízového stavu

Existujú dôvodné podozrenia, že využil krízový stav v pandémii na to aby jemu blízke osoby a firmy zarobili desiatky a možno aj stovky miliónov eur. Na povinnom celoplošnom testovaní, ktoré Slovensko robila ako jediná krajina na svete minul takmer 700 000 000 € ktoré skončili s najväčšou pravdepodobnosťou v rukách osôb a firiem jemu blízkym. Najznámejší je prípad firmy Eurolab Lambda z Trnavy, ktorá sa za necelý rok vyšvihla z nedoplatku – 17 000 EUR na zákazky v objeme viac ako 70 000 000 € na nákupe testov. Osobné prepojenie Igora Matoviča s majiteľom tejto firmy je už verejne známe a potvrdené. A to hovoríme len o jednom konkrétnom prípade z pomedzi desiatok ďalších. Štátny tajomník ministerstva zdravotníctva, ktoré patrí OĽANO, si urobil skvelý biznis na mobilných odberových miestach, dokonca sa nerozpakoval uviesť, že „Dávalo mi to ekonomický zmysel,“ No bodaj by nedávalo, keďže testovanie nebolo medicínskym nástrojom, ale skvelým biznis plánom na úkor občanov. Zadávanie obrovských zákazok ľuďom a firmám jemu blízkym stále pokračuje a je nutné to okamžite zastaviť.

Politické krágľovanie nepohodlných ľudí

Existuje dôvodné podozrenie, že tento usvedčený daňový podvodník, ktorého podvod bol premlčaný je hlavou zločineckej skupiny, ktorá pozostáva z usvedčených kriminálnikov a jemu oddaných policajtov. Jej úlohou je protizákonným spôsobom manipulovať výpovede a likvidovať nepohodlných ľudí. Spomedzi kriminálnikov sú okrem iných členmi tejto zločineckej skupiny Ladislav Makó , ktorému Igor Matovič osobne kryje chrbát, vybavil mu dokonca prestup do SIS a nedávno priklepol biznis za niekoľko miliónov EUR. Ďalej je to kriminálnik a jeho spolužiak z vysokej školy Michal Suchoba, ktorého verejnosť pozná z nahrávky s Kočnerom a teraz beztrestne behá po slobode a vypovedá na koho je treba. Ďalším je známy kriminálnik Peter Petrov, ktorého úlohou je taktiež vypovedať podľa potreby. Mená policajtov a prokurátorov, ktorí údajne patria do tejto zločineckej skupiny menovať nebudem, pretože ich aktuálne vyšetruje policajná inšpekcia ministerstva vnútra. Vyšetrovaniu sa nikto nebráni, ale využívanie kajúcnikov na usvedčovanie a následné vzatie nepohodlných osôb do väzby je doslova šialené. A to nie je moja konštrukcia, toto hovorí správa SIS – Slovenskej informačnej služby

Neschopný minister financií

Posledným a nie menej dôležitým dôvodom na odvolanie je jeho činnosť resp. nečinnosť na ministerstve financií. V čase keď prepad ekonomiky je obrovský, nedostatočná a chabá pomoc  ľuďom, podnikateľom a živnostníkom položila na kolená množstvo ľudí. Mnohí ľudia už nemajú z čoho žiť, ale ministrom financií sa stane človek, ktorý je nekompetentný a financiám jednoducho nerozumie. Každý ďalší týždeň Igora Matoviča na pozícii ministra financií je hazardovanie s ekonomikou a so životmi ľudí. Pre tieto dôvody musí usvedčený daňový podvodník, predtým premiér a teraz minister financií skončiť. A musí čeliť zodpovednosti politickej a som presvedčený, že vo veľmi krátkej dobe aj trestnoprávnej.

Matovič zostal nahý, už len s bobkovým listom. Čo sa našlo v Matovičom trezore?

02.02.2024

Keby sme bývalého vyšetrovateľa NAKA a exfunkcionára Úradu inšpekčnej služby, Pavla Ďurku, nepostavili mimo služby, nikdy by sme sa nedozvedeli, že v trezore skrýval živý spis o odpočúvaní opozície na poľovníckej chate. Viac informácii o závažnej kauze nájdete vo videu:

Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?

08.11.2023

Pán Šimečka, v minulosti ste sa mlčky prizerali rôznym kontroverzným zásahom polície. Tak sa Vás pýtam, kde ste boli doteraz? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie otázky pre pre pána Šimečku, nájdete ich vo videu:

Ľudia sa musia cítiť bezpečne a zákon bude platiť pre každého

27.10.2023

Najväčšou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť občanov. Zároveň musí v polícii skončiť chaos, nekompetentnosť a aj jej zneužívanie. Jediným kritériom, ktorým sa bude musieť riadiť každý policajt bude dodržiavanie zákona. Viac informácií o prvých prioritách Ministerstva vnútra nájdete vo videu:

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Matúš Šutaj Eštok

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 692539x
Priemerná čítanosť článkov: 10037x

Autor blogu

Kategórie