Založ si blog

Vybuchla atómová bomba Igora Matoviča?

V lete sa premiér Igor Matovič korone 3 mesiace vôbec nevenoval, to sú jeho vlastné slová. Nepoznám jedného premiéra alebo hlavu štátu v Európe, ktorá by si takéto niečo voči svojim občanom dovolila. Pandémia zúri po celom svete, ale Igor Matovič, skrátka koronu nerieši a čo je najhoršie, nepripravoval v lete ani žiadny plán. A po premrhanom čase, počas celého leta, keď sa situácia dramaticky začala zhoršovať, po  kritike zo strany verejnosti, odbornej verejnosti, ale aj koaličných partnerov sa následne nepripravenými krokmi snažil presvedčiť verejnosť o tom, že vie čo robí.

Falošná vstupenka na slobodu od Igora Matoviča

Premiér Matovič bombasticky ohlásil celoplošné tetovania ako zázračný liek proti koronavírusu. Dnes ho nazýva atómovou bombou. Odborníci sa zo začiatku vyjadrovali diplomaticky, faktami jasne poukazovali na riziká, potrebu počúvania odborníkov, lekárov a vedcov. Zbytočne. Čoraz hlasnejšie sa ozývali názory, že sa nejednalo o odborné, ale politické rozhodnutie. Priznali to aj samotní členovia krízového štábu. Premiér Igor Matovič ohlasoval negatívny test ako  vstupenku na slobodu. Celé Slovensko sa týždne stresovalo, delili a kategorizovali sa ľudia pri „dobrovoľnom“ testovaní, ktoré až také dobrovoľné vlastne nebolo. Pritom, pri všetkej úcte, ľudia, ktorí ostali doma sú v konečnom dôsledku menej „nebezpeční“ ako ľudia, ktorí nevedomky behajú po vonku s falošným negatívnym COVID testom. Nezodpovedanie sú aj otázky, čo sa vlastne deje s pozitívne testovanými? Sú trasovaní oni samotní, ich rodiny a ľudia s ktorými boli v kontakte?

Pôvodne boli ohlásené dve kolá celoplošného testovania, ľudia sa podľa toho samozrejme zariadili. Druhé kolo už vlastne nebolo celoplošné. A dnes? Núdzový stav sa ide predlžovať o ďalšie tri mesiace, spomínajú sa veľmi nejasne ďalšie kolá testovania a možný lockdown, ktorý tu už aj tak vlastne máme.  Minister obrany Jaroslav Naď vyhlasuje,  že do konca roka sa pravdepodobne neotvoria reštaurácie a fitnescentrá? A myslíte si, že odkomunikovali aspoň v rámci koalície núdzový stav? Omyl, Richard Sulík, minister vládnej koalície už vyhlásil, že za 90 dňové predĺženie núdzového stavu nemôžu na hlasovaní vláde podporiť. Nefunguje asi najdôležitejšia vec a tou je informovanosť . To, že sa nevedia dohodnúť vo vláde a veci sa menia z minúty na minútu je jedna vec. Ale to, že sú v informačnej neistote aj občania je mimoriadne zlé a nebezpečné. Nikto dodnes nevie, čo má robiť s výsledkom testu, ktorý má mať platnosť 2 týždne. Kedy treba nový? Ako to bude zabezpečené? A čo ľudia dochádzajúci za prácou zo zahraničia – pendleri? Veď ľudia majú svoje životy, plány, povinnosti, nemôžu byť ešte pár dni pred koncom platnosti testu v nevedomosti!!!

Oklamaní dôchodcovia

Najzraniteľnejšej a najrizikovejšej skupine, dôchodcom sa najprv odporúčalo, aby počas prvého kola plošného testovania ostali doma. Mnohí poslúchli, ďalší aj tak nechceli riskovať čakanie v zime a možnosť nakazenia. A akej odmeny sa dočkali seniori? Vláda predĺžila zákaz vykázanie bez platného testu o ďalšie dva týždne. Navyše, ako bonus, na vyzdvihnutie dôchodkov nie je uvedené ako výnimka na vychádzanie.  Ostanú tak zavretí doma? Iste, je tu možnosť odstátia si dlhých rád v zime, ak máte to šťastie a ste v regióne, kde bude viac odberných miest. Alebo súkromné testovanie? Pre mnohých dôchodcov budú takéto náklady neúnosné, až likvidačné. Bola to neschopnosť, nevedomosť alebo zámer? To je, ale jedno, dôležitý je výsledok vo forme podrazenia tej najzraniteľnejšej a najohrozenejšej skupiny.

Klamstvá a urážky zo strany premiéra Matoviča

Premiér klame, dlhodobo a systematicky, je to súčasť jeho politickej kariéry a existencie. Pamätáme si na klamanie pri údajnom úplatku, ktorý mu bol ponúknutý za vlády Ivety Radičovej, najazdených kilometroch na firemnom aute, ktoré mala šoférovať jeho mama, klamstvá pri písaní diplomovej práce, testy, ktoré chcel pred pár mesiacmi hádzať do Dunaju, sú zrazu spoľahlivé a používajú sa na celoplošné testovanie atď.

Poďme sa pozrieť na fatky. Premiér celému národu tvrdí, že sme zastavili rast nákazy (aj keď, ešte minulý týždeň sme mali rekordné prírastky) a len vďaka plošnému testovaniu sme zišli z „českej cesty“. Česi predsa netestovali a ženú sa do záhuby.

Realita? Je to klamstvo, toto hovoria dáta. Ak niečo skutočne brzdí rast vírusu, sú to predovšetkým opatrenia na zníženie mobility, ktoré máme na Slovensku už od 1. a ďalšie od 15. októbra. A tieto majú výsledky, tak isto, ako v Česku. Viac informácií nájdete tu: (https://databezpatosu.sk/…/naozaj-sme-hnusobe…/…)

Ďalšia, často opakovaná lož je, že Slovensko je akýmsi „ostrovčekom slobody“ v strednej Európe a že túto „slobodu“ si môžeme užívať práve vďaka plošnému testovaniu. Nie, nie sme žiadnym ostrovčekom slobody, práve naopak – stačí si pozrieť napríklad tento zoznam (https://ourworldindata.org/grapher/covid-stringency-index?tab=chart&time=earliest..latest&country=AUT~BGR~HRV~CZE~EST~DEU~HUN~LVA~LTU~POL~ROU~SVK~SVN~UKR). Aj na základe týchto údajov je úplne zrejmé, že Slovensko má jedno z najprísnejších proticovidových opatrení nielen v okolí, ale dovoľujem si tvrdiť, že aj v Európe. Opäť, nie plošné testovanie, ale opatrenia stoja za zmierňovaním rastu šírenia nákazy.

Na  nevhodnosť celoplošného testovania s využitím antigénových testov pred testovaním a na opatrnosť a predčasné hodnotenie úspešnosti plošného testovania upozorňujú odborníci stále a čoraz hlasnejšie. Vedci sa vyjadrili aj formou „spoločného vyhlásenie slovenských vedcov k aktuálnej epidemickej situácii“, kde vyzvali na potrebu nedelenia spoločnosti, otvorenej komunikácie a informovanosti občanov, aj „v kontexte súčasného poznania o limitáciách testov, a nespájať pojem infekčnosti s ich výsledkom. Považujeme za nutné držať sa odborných štúdií, ktoré odporúčajú preverovať výsledky PCR metódou.“ Na fakty sa snažil upozorňovať aj špičkový vedec, Pavol Čekan. Ten vedec, ktorý bezplatne daroval Slovenskej republike 200 000 testov a premiér Igor Matovič s ním v minulosti s radosťou pózoval pred kamerami. Dnes, je premiérom Matovičom obviňovaný z biznisových záujmov a urážaný, že vlastne šíri hlúposti. Dôvod? Iba poukazoval na jasné, aj vedecké fakty. Celú absurdnú situáciu najlepšie vyjadrujú slová samotného vedca: „Pán premiér, je nefér, že takto musím dokazovať, že to ako vedec myslím dobre a že chcem Slovensku nezištne pomôcť“.

Ja iba dodám, že je tu obrovský chaos, neinformovanosť, klamstvá, dezorganizácia a hrubé, arogantné urážanie. Skutočne to vyzerá tak, že tu vybuchla atómová bomba Igora Matoviča…

Matovič zostal nahý, už len s bobkovým listom. Čo sa našlo v Matovičom trezore?

02.02.2024

Keby sme bývalého vyšetrovateľa NAKA a exfunkcionára Úradu inšpekčnej služby, Pavla Ďurku, nepostavili mimo služby, nikdy by sme sa nedozvedeli, že v trezore skrýval živý spis o odpočúvaní opozície na poľovníckej chate. Viac informácii o závažnej kauze nájdete vo videu:

Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?

08.11.2023

Pán Šimečka, v minulosti ste sa mlčky prizerali rôznym kontroverzným zásahom polície. Tak sa Vás pýtam, kde ste boli doteraz? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie otázky pre pre pána Šimečku, nájdete ich vo videu:

Ľudia sa musia cítiť bezpečne a zákon bude platiť pre každého

27.10.2023

Najväčšou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť občanov. Zároveň musí v polícii skončiť chaos, nekompetentnosť a aj jej zneužívanie. Jediným kritériom, ktorým sa bude musieť riadiť každý policajt bude dodržiavanie zákona. Viac informácií o prvých prioritách Ministerstva vnútra nájdete vo videu:

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

Matúš Šutaj Eštok

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 692305x
Priemerná čítanosť článkov: 10033x

Autor blogu

Kategórie