Založ si blog

Slušný premiér netrestá občanov

Chaos a dezorganizácia, charakterizujú premiéra Igora Matoviča od prvého dňa jeho vládnutia. To, že premiér uráža prakticky každého, kto si čo i len dovolí vysloviť iný názor ako má on je vidno denno- denne. Ale o tom, že je to ešte horšie ako to vyzerá, svedčia aj čoraz intenzívnejšie a otvorenejšie hlasy z radov samotnej koalície. Richard Sulík to už povedal na rovinu: „Neviem, či ešte existuje iný svet, v ktorom si premiér vybíja osobné nenávisti ku koaličným partnerom tým, že nechá pol milióna detí doma zo školy,“ a vyjadril ľútosť nad konaním „predsedu vlády, ktorý svoju (pre mňa nepochopiteľnú) osobnú zášť povýšil nad zdravý rozum“.

Dokonca aj doteraz veľmi zdržanlivá vicepremiérka Veronika Remišová uviedla, že by boli rada aby sa pracovalo „s partnermi, ktorí sa držia toho, čo povedali pred týždňom alebo aspoň včera a nie nepredvídateľne menili názory, ktoré nemajú prediskutované.“ 

Na potrebu spolupráce a neodkazovania si cez sociálne siete poukázal aj Boris Kollár. Suma sumárum všetci koaliční partneri ukázali prstom na nezvládanie komunikácie zo strany premiéra Matoviča.

Ako môžu mať informácie občania, keď sa ich koaliční partneri dozvedajú z tlačoviek a z Facebooku?

A práve tu je jasná odpoveď nato, prečo tu máme taký chaos. Prečo ľudia nemajú dostatok informácií, prečo sa veci menia z hodiny na hodiny, prečo premiér Igor Matovič nepočúva rady odborníkov. A pri problémoch ukáže prstom vždy na niekoho iného, len nie na seba. Veď ako môže mať občan všetky dôležité a podstatné informácie, keď ich nemajú ani koaliční partneri, ktorí sa rozhodnutia dozvedajú zo statusov na Facebooku a z tlačoviek?

Problémom, ale je, že za rozhodnutiami premiéra Igora Matoviča stoja reálni ľudia, rodiny, seniori, živnostníci. Taktiež aj množstvo firiem a organizácií, ktoré zažívajú mimoriadne ťažké časy, mnohé  z nich sú na kolenách a bojujú o svoje prežitie. Títo všetci  očakávajú konkrétne a jasné riešenia ich problémov. Otvorenú a jasnú komunikáciu, firmy a oranizácie potrebujú reálneho partnera na diskusiu a hľadania možností. A nie chaos a urazeného premiéra, ktoré ich vytrestá vďaka sporom s koaličným partnerom.

Slušný premiér netrestá občanov

Všetci si pamätáme na vyjadrenia premiéra Matoviča o potrebe otvorenej a transparentnej komunikácie, o slušnej a spravodlivej vláde. Táto vláda nie je ani slušná a ani spravodlivá, pán premiér. Pretože vládu charakterizuje premiér, ktorý stojí na jej čele.  Predseda slušnej vlády by držal svoje slovo a sľuby a nemenil rozhodnutia z hodiny na hodinu, slušný premiér by otvorene a transparentne informoval svojich občanov, tak ako to sľuboval, slušný premiér by si nikdy nedovolil arogantne kritizovať koaličných partnerov, špičkových vedcov a odborníkov za ich názory. Slušný premiér by mal ľudí spájať a nie ich rozdeľovať. A hlavne, slušný premiér by si nikdy nebral ako rukojemníkov vlastných občanov a netrestal ich za svoje osobné spory.

Viete pán premiér, slovo robí chlapa, vy ste to svoje už toľkokrát porušili. Uvedomte si, že porušovaním sľubov, svojimi útokmi a nepremyslenými rozhodnutiami trestáte nie svojich koaličných partnerov, ale predovšetkým občanov. Tí za Vaše nezmyselné spory a rozhodnutia naozaj nemôžu. Ale ovplyvňuje ich to, čo spôsobujú. A to veľmi bolestne.

Matovič zostal nahý, už len s bobkovým listom. Čo sa našlo v Matovičom trezore?

02.02.2024

Keby sme bývalého vyšetrovateľa NAKA a exfunkcionára Úradu inšpekčnej služby, Pavla Ďurku, nepostavili mimo služby, nikdy by sme sa nedozvedeli, že v trezore skrýval živý spis o odpočúvaní opozície na poľovníckej chate. Viac informácii o závažnej kauze nájdete vo videu:

Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?

08.11.2023

Pán Šimečka, v minulosti ste sa mlčky prizerali rôznym kontroverzným zásahom polície. Tak sa Vás pýtam, kde ste boli doteraz? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie otázky pre pre pána Šimečku, nájdete ich vo videu:

Ľudia sa musia cítiť bezpečne a zákon bude platiť pre každého

27.10.2023

Najväčšou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť občanov. Zároveň musí v polícii skončiť chaos, nekompetentnosť a aj jej zneužívanie. Jediným kritériom, ktorým sa bude musieť riadiť každý policajt bude dodržiavanie zákona. Viac informácií o prvých prioritách Ministerstva vnútra nájdete vo videu:

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Matúš Šutaj Eštok

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 691859x
Priemerná čítanosť článkov: 10027x

Autor blogu

Kategórie