Založ si blog

Sme svedkami najväčšieho bezpečnostného škandálu v histórii Slovenska?

Táto vláda zbabrala asi všetko na čo siahla, zlyhala v boji s pandémiou, v podpore podnikateľom, živnostníkom  a občanom.  Igor Matovič a jeho vláda v istej dobe dostala Slovensko na prvé miesto na svete v počte úmrtí na koronavírus na milión obyvateľov a na prvé miesto na svete aj v počte hospitalizovaných ľudí s koronavírusom na milión obyvateľov. V neuveriteľne krátkej dobe naštrbila dôveru v právny štát, vážne poškodila meno Slovenska zahraničí. Bola a stále to je tá istá vláda Igora Matoviča, aj po formálnej výmene postov, tá vláda, ktorej sú prednejšie hádky a spory ako ľudia.

Bezpečnostný škandál, ktorý nemá obdobu?

Tento týždeň sa opäť prerazilo nové dno a sme svedkami zrejme najväčšieho bezpečnostného škandálu v histórii Slovenska? Na pôde Slovenskej informačnej služby (SIS) sa uskutočnilo doteraz nevídané stretnutie vládnych a vyšetrovacích špičiek, aj za účasti pani prezidentky. Obsah síce ostal utajený, ale z dobre informovaných kruhov presakujú zaujímavé a veľmi šokujúce informácie. Spomína sa vojna policajtov, zneužívanie tzv. kajúcnikov a veľmi čudné vzťahy medzi niektorými členmi vlády a kriminálnikmi. Otvorene sa hovorí o prepojení Igora Matoviča a známych kajúcnikov. Igor Matovič a táto vláda položili Slovensko na kolená a to doslova, ale vyzerá to tak, že sa nezastavia. Podľa dostupných informácií sú aj vážnou bezpečnostnou hrozbou pre Slovensko. Otázok je príliš veľa a mnohé z nich, sú (zatiaľ) nezodpovedané.

Slovensko si zaslúži poznať odpovede na závažné otázky

Trpezlivo, ale budeme čakať na odpovede. Čiastočné odpovede na niektoré otázky dal pod tlakom aj samotný I. Matovič.  Ten priznal, že sa stretol s B. Slobodníkom a Ľ. Makóom.  Padli dokonca závažné obvinenia, že Igor Matovič sa mal v prípade druhého menovaného osobne postarať o to, aby ho zobrali do SIS. Naďalej, ale ostáva množstvo nezodpovedaných otázok. A buďte si istí, že skôr či neskôr sa ich dozvieme. Aj z Vás sa v parlamente opýtam na túto zásadnú otázku a dôrazne bude žiadať jej zodpovedanie:

  • Je pravda, že sa vyšetrovatelia a prokurátori, páni Kysel, Repa, Šurek, Čurila a spol. sa stretávali na chate na Tureckom vrchu? Je pravda, že si dohodli model univerzálnych svedkov, ktorí za svoju beztrestnosť mali usvedčovať kohokoľvek na koho sa ukáže? Je pravda, že za univerzálnych svedkov sa vybrali ľudia ako Makó, Petrov, Suchoba? Je pravda že o týchto stretnutiach a dohodách existujú aj oficiálne záznamy a boli použité aj takzvané ITP – Informačno-technické prostriedky (napríklad vyhotovenie obrazových alebo zvukových záznamov)

Šokujúcich otázok je, ale viacero a občania si určite zaslúžia poznať odpovede, aj na tieto:

  • Je pravda, že elitný plukovník NAKA Čurilla, ktorý je za väčšinou zatýkaní počas tejto vlády, je vyšetrovaný inšpekciou ministerstva vnútra?
  • Je pravda, že existuje podozrenie, že plukovník Čurilla využíval ako koordinátora pri výpovediach tzv. kajúcnikov voči nepohodlným osobám kriminálnika menom Peter P.?
  • Je pravda, že plukovník Čurilla a jeho tím nebol riadený šéfom NAKA, ale niekým vyššie postaveným?
  • Je pravda, že sa I. Matovič v čase keď Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) vyšetroval daňové podvody jeho firmy stretol s jedným zo súčasných kajúcnikov Makóm?
  • Je pravda, že potom čo zostali Matovičove daňové podvody premlčané, pomáhal vybaviť bývalému šéfovi KÚFS Makóovi prijatie do SIS?

Matovič zostal nahý, už len s bobkovým listom. Čo sa našlo v Matovičom trezore?

02.02.2024

Keby sme bývalého vyšetrovateľa NAKA a exfunkcionára Úradu inšpekčnej služby, Pavla Ďurku, nepostavili mimo služby, nikdy by sme sa nedozvedeli, že v trezore skrýval živý spis o odpočúvaní opozície na poľovníckej chate. Viac informácii o závažnej kauze nájdete vo videu:

Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?

08.11.2023

Pán Šimečka, v minulosti ste sa mlčky prizerali rôznym kontroverzným zásahom polície. Tak sa Vás pýtam, kde ste boli doteraz? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie otázky pre pre pána Šimečku, nájdete ich vo videu:

Ľudia sa musia cítiť bezpečne a zákon bude platiť pre každého

27.10.2023

Najväčšou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť občanov. Zároveň musí v polícii skončiť chaos, nekompetentnosť a aj jej zneužívanie. Jediným kritériom, ktorým sa bude musieť riadiť každý policajt bude dodržiavanie zákona. Viac informácií o prvých prioritách Ministerstva vnútra nájdete vo videu:

Andrej Danko, semafor

Polícia zverejnila po viac ako troch mesiacoch video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Matúš Šutaj Eštok

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 692659x
Priemerná čítanosť článkov: 10039x

Autor blogu

Kategórie