Založ si blog

Chaos so zatváraním hraníc spôsobil medzinárodnú hanbu a skomplikoval život našim občanom a občanom iných krajín

Jedným zo základných princípov Európskej únie je sloboda pohybu. Je preto úplne prirodzené, že Slováci dochádzajú za prácou do zahraničia a rovnako je prirodzené, že si nájdu napríklad bývanie za hranicami a na Slovensko každý deň dochádzajú. Táto vláda však z pendlerov (ľudí dochádzajúcich pravidelne za prácou cez hranice) spravila občanov druhej kategórie.

To, že súčasná vláda s obľubou ignoruje názory odborníkov a svojim amaterizmom denno denne spôsobuje chaos a zmätok je vec verejne známa. Včera, prakticky bez varovania, bolo  uzatvorených až 33 hraničných priechodov.  Viete, v každej rozumnej krajine sa takéto veci komunikujú dopredu a ak nie odbornosť, tak slušnosť káže o takomto kroku v dostatočnom predstihu informovať vlastných občanov a susediace krajiny. Informované neboli ani samosprávy. Ale v krajine, kde Igor Matovič oznamoval ako premiér dôležité veci cez sociálne siete už nič neprekvapí.

Chaotické a cynické zatvorenie hraníc

Situácia nie je ľahká a tento chaos zo zatvorením hraníc ma reálny dopad na prácu a životy ľudí. Šokovaní ostali nielen občania Slovenska, ale aj okolitých krajín. Problémy mala autobusová doprava, množstvo ľudí nemohlo ísť do práce alebo meškali. V tejto náročnej dobe, keď doslova mnohí občania prežívajú, vďaka nezvládnutej pomoci zo strany vlády, je to nesmierne cynické a krajne nezodpovedné. Mnohých ľudí chystajúcich sa do práce vojaci a policajti otáčali naspäť, vracali sa dokonca aj autobusy. Na viacerých hraniciach začali protesty,  napätie sa tam podľa očitých svedkov dalo krájať, svoje si vypočuli aj policajti a vojaci. Tých je mi úprimne ľúto, keďže si plnili len svoje povinnosti a nemôžu za neschopných a nekompetentných členov vlády a ministrov a ich šialené rozhodnutia. Na komplikácie poukázal aj český minister vnútra.

Vládne zoskupenie amatérov naďalej rozdeľuje spoločnosť a poškodzuje vlastných občanov

Toto vládne zoskupenie amatérov nezvládlo ani takú jednoduchú vec, keď už chceli zatvárať hranice, a to zabezpečiť fungujúce zábrany alebo zátarasy. Boli sme tam svedkami ponižovania vlastných občanov formou vysypania štrku ako provizórneho spôsobu bránenia prekročeniu hraníc. Taktiež túto bizarnú akciu nezvládla zabezpečiť personálne. Počas toho, ako si policajti alebo vojaci odbehli na obed (na ktorý majú samozrejme nárok, nie je to ich chyba), nahnevaní českí a slovenskí občania niektoré zábrany jednoducho odsunuli a priechody začali využívať. Táto vláda nás tak vrátila do čias studenej vojny, kde boli betónové zátarasy, vysypaný štrk na ceste či uzavreté desiatky hraničných priechodov bežné. Dnes sme, ale v 21. storočia, kedy je Slovensko členom Európskej únie a Schengenu. A na koronavírus sa jednoducho nemôžu vyhovoriť. Toto je amatérska a zbabraná akcia na národnej, ale aj medzinárodnej úrovni. Slovenská ústava zaručuje každému občanovi možnosť návratu do vlasti, ale táto vláda sa rozhodla naďalej rozdeľovať spoločnosť formou ekonomického a sociálneho nátlaku na vlastných občanov a dnes sme opäť svedkami medzinárodnej hanby a poškodzovania vlastných občanov.

Matovič zostal nahý, už len s bobkovým listom. Čo sa našlo v Matovičom trezore?

02.02.2024

Keby sme bývalého vyšetrovateľa NAKA a exfunkcionára Úradu inšpekčnej služby, Pavla Ďurku, nepostavili mimo služby, nikdy by sme sa nedozvedeli, že v trezore skrýval živý spis o odpočúvaní opozície na poľovníckej chate. Viac informácii o závažnej kauze nájdete vo videu:

Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?

08.11.2023

Pán Šimečka, v minulosti ste sa mlčky prizerali rôznym kontroverzným zásahom polície. Tak sa Vás pýtam, kde ste boli doteraz? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie otázky pre pre pána Šimečku, nájdete ich vo videu:

Ľudia sa musia cítiť bezpečne a zákon bude platiť pre každého

27.10.2023

Najväčšou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť občanov. Zároveň musí v polícii skončiť chaos, nekompetentnosť a aj jej zneužívanie. Jediným kritériom, ktorým sa bude musieť riadiť každý policajt bude dodržiavanie zákona. Viac informácií o prvých prioritách Ministerstva vnútra nájdete vo videu:

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Matúš Šutaj Eštok

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 692560x
Priemerná čítanosť článkov: 10037x

Autor blogu

Kategórie