Založ si blog

Neschopná vláda izoluje Slovensko

Pred nedávnom Česká republika a Rakúsko zaviedli kontroly na hraniciach. Dôvodom je nelegálna migrácia.  Samozrejme, minister Mikulec nevidel žiadny problém a so skromnosťou jemu vlastnou hovoril , že „si plníme svoje úlohy vo vzťahu k schengenskej hranici na 100-percent“.  Opačný názor mal český minister vnútra Rakušan, ktorý uviedol, že „celkom úprimne hovorím, že sme tu tými diplomatickými krokmi nedosiahli také úspechy, ako sme čakali.“ A dodal (že v tej dobe), „Ak má Maďarsko každý deň 400 až 500 zaistených nelegálnych migrantov, Rakúsko každý deň 500 až 600, Česko 250 až 400, tak Slovensko má 100 až 300 zaistených migrantov, ale týždenne.“ Preložené z diplomatického jazyka, minister Mikulec opäť závažne zlyhal a ohrozuje bezpečnosť Slovenska a okolitých štátov. Mimochodom, obe krajiny kontroly na hraniciach opätovne predĺžili a pred českými hranicami nie sú ojedinelé ani niekoľkokilometrové kolóny.

Na plošné testovanie sa našli kapacity, na ochranu vlastných občanov nie

Minister Mikulec sa tváril a tvári, že je všetko v najlepšom poriadku, ale policajný prezident Hamran sa vyjadril, že na nelegálnych migrantov nemáme kapacity. Tak sa pýtam, načo tam sedia!!! Na nezmyselné plošné testovanie sa dokázali zabezpečiť vojaci a policajti, na bezpečnosť krajiny už nie. Minister a policajný prezident očividne rezignovali na svoju povinnosť zabezpečiť ochranu a bezpečnosť pre vlastných občanov. Dôvod je zrejmý, absolútna neschopnosť a nepripravenosť. Kým okolité štáty robia aktívne opatrenia, naši amatéri totálne zlyhali. Napokon, ako takmer vo všetkom.

Tak ako vnímajú túto vládu občania, tak nás berú aj okolité štáty

Tak ako vnímajú občania túto vládu chaosu a zmätku, tak nás vnímajú aj susedné štáty. Ako neschopných partnerov, ktorí si neplnia záväzky. Slovensko sa izoluje z dôvodu neschopnosti a priamu zodpovednosť za to nesie Igor Matovič. Zúrivo si chráni svojho človeka, ministra Mikulca, ktorý už dávno na tento post nepatrí. Chráni ho napriek očividnej neschopnosti a neustálym škandálom. A dôvod je jednoduchý. Jedinou úlohou ministra Mikulca je kriminalizácia politických oponentov z opozície.

Matovič zostal nahý, už len s bobkovým listom. Čo sa našlo v Matovičom trezore?

02.02.2024

Keby sme bývalého vyšetrovateľa NAKA a exfunkcionára Úradu inšpekčnej služby, Pavla Ďurku, nepostavili mimo služby, nikdy by sme sa nedozvedeli, že v trezore skrýval živý spis o odpočúvaní opozície na poľovníckej chate. Viac informácii o závažnej kauze nájdete vo videu:

Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?

08.11.2023

Pán Šimečka, v minulosti ste sa mlčky prizerali rôznym kontroverzným zásahom polície. Tak sa Vás pýtam, kde ste boli doteraz? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie otázky pre pre pána Šimečku, nájdete ich vo videu:

Ľudia sa musia cítiť bezpečne a zákon bude platiť pre každého

27.10.2023

Najväčšou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť občanov. Zároveň musí v polícii skončiť chaos, nekompetentnosť a aj jej zneužívanie. Jediným kritériom, ktorým sa bude musieť riadiť každý policajt bude dodržiavanie zákona. Viac informácií o prvých prioritách Ministerstva vnútra nájdete vo videu:

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

Matúš Šutaj Eštok

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 692575x
Priemerná čítanosť článkov: 10037x

Autor blogu

Kategórie