Založ si blog

Táto vláda bola podvodom na voličoch, jediným poctivým riešením sú predčasné voľby

Táto vláda bola veľkým podvodom na voličoch, o tom, už dnes nie je pochýb. So slzami v očiach nám Igor Matovič sľuboval najlepšiu vláda v histórii Slovenska. Ale za neuveriteľnú krátku dobu dosiahol presný opak. Dotiahol ju na historické dno ako najmenej dôveryhodnú vládu v histórii Slovenska zo strany občanov (podľa dlhodobých prieskumov). Odchod Igora Matoviča a príchod nového premiéra Eduarda Hegera, bol iba obyčajným a zúfalým divadlom a Igor Matovič naďalej riadil túto vládu cez svoju nastrčenú figúrku a škodil Slovensku.  Vláda našťastie padla, ale treba to povedať jasne a na rovinu. Jediným poctivým riešením sú predčasné voľby. Amatérska vláda, ktorá spôsobovala iba chaos a väčšinu svojho času sa nezaujímala o  občanov, ale iba o vlastne hádky a vzájomné urážanie sa, musí definitívne odísť.

Táto vláda chaosu a amaterizmu nebola ani demokratickou, ani protikorupčnou, ani slušnou

Táto vláda dlhodobo zlyhávala v pomoci vlastným občanov, firmám, bojom s infláciou, energetickou krízou, nezvládla koronakrízu, problémy s migráciou, robila zlé meno aj v zahraničí. A hlavne, nerobila to, čo je jej základnou povinnosťou, chrániť a starať sa o vlastných občanov.

O čo viac boli ľudia, ale aj nezávislí odborníci nespokojní s vládnutím o to viac vykrikoval Matovič a jeho kolegovia o snahe povaliť protikorupčnú a demokratickú vládu, ktorá jediná môže garantovať fungovanie Slovenska. Predstavitelia, tejto vlády, ktorí sa s hrdosťou nazývali aj slušnou, dokonca arogantne útočili nielen na seba v rámci koalície, ale aj na vlastných občanov, pedagógov, zdravotníkov alebo aj voličov iných strán, ktorých nazývali nedemokratickými.

Vláda Matoviča a Hegera nebola protikorupčná, demokratická a ani slušná. Túto nálepku si dali oni sami. Naopak, spôsobili závažnú krízu demokracie, ohýbali a zneužívali právny štát ako im to vyhovovalo a zúrivo sa držali na stoličkách po viacerých závažných škandáloch. Spôsobili historickú nedôveru občanov voči verejným veciam. Predstavitelia tejto vlády sa nerozpakovali podpisovať pofidérne kšefty a zneužívať na to núdzový stav (mnoho vecí tak mohli zadávať napriamo, bez riadneho obstarávania) koronakrízu a vojenský konflikt na Ukrajine. Nerozpakovali sa nabaľovať na nezmyselnom testovaní a rozdávali dotácie svojim vlastným. Na korupciu dokonca upozorňovali ľudia z ich vlastných radov – napríklad aj bývalý minister Mičovský. Zubami nechtami držali na stoličke neschopného ministra Mikulca aj napriek jeho nespochybniteľným škandálom a opakovaným zlyhaniam. Toho ministra, ktorého neschopnosť spôsobila aj medzinárodnú izoláciu a kontroly na hraniciach zo strany našich susedov pri nezvládnutej migračnej kríze. Minister Naď na drzovku podpísal nákup za 1, 7 miliardy eur! iba deň pred plánovaným hlasovaním o páde vlády. A to nehovoriac o ďalších škandáloch a pochybeniach.

Táto vláda nevedela ani dôstojne a so cťou odísť, ľudia si zaslúžia férové a demokratické predčasné voľby

Do posledných chvíľ sme boli svedkami nedôstojného divadla, zo strany tejto amatérskej vlády, ktorá nebola, ani len schopná odísť so cťou a priznať svoj koniec. Príznačnú bodku za celým chaosom dal samozrejme, kto iný, ako Igor Matovič, ktorý, ako mnohokrát predtým opätovne porušil chlapské slovo a vytrhol úradníkovi z kancelárie prezidentky ním osobne podpísanú demisiu zo stoličky ministra financií, pretože si to rozmyslel.  Túto zmes falošných „obyčajných ľudí“, ktorá riadila tento štát perfektne vystihuje aj novoohlásený odchod 10 poslancov z kľubu  OĽANO z potápajúcej sa lode. Ich odchod oznámil minister Budaj, ktorý si teplý ministerský flek samozrejme ponechal.  Pre Slovensko sú jediným poctivým riešením predčasné voľby. A to čím skôr. Ľudia si zaslúžia, nové, férové a demokratické voľby. Každý ďalší deň tejto vlády chaosu škodí Slovensku a tento nepodarený vládny experiment definitívne skončiť.

Matovič zostal nahý, už len s bobkovým listom. Čo sa našlo v Matovičom trezore?

02.02.2024

Keby sme bývalého vyšetrovateľa NAKA a exfunkcionára Úradu inšpekčnej služby, Pavla Ďurku, nepostavili mimo služby, nikdy by sme sa nedozvedeli, že v trezore skrýval živý spis o odpočúvaní opozície na poľovníckej chate. Viac informácii o závažnej kauze nájdete vo videu:

Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?

08.11.2023

Pán Šimečka, v minulosti ste sa mlčky prizerali rôznym kontroverzným zásahom polície. Tak sa Vás pýtam, kde ste boli doteraz? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie otázky pre pre pána Šimečku, nájdete ich vo videu:

Ľudia sa musia cítiť bezpečne a zákon bude platiť pre každého

27.10.2023

Najväčšou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť občanov. Zároveň musí v polícii skončiť chaos, nekompetentnosť a aj jej zneužívanie. Jediným kritériom, ktorým sa bude musieť riadiť každý policajt bude dodržiavanie zákona. Viac informácií o prvých prioritách Ministerstva vnútra nájdete vo videu:

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Matúš Šutaj Eštok

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 690479x
Priemerná čítanosť článkov: 10007x

Autor blogu

Kategórie