Založ si blog

Vláda chaosu padla (príliš neskoro), Slovensko potrebuje voľby už júli

Príliš neskoro. To napadlo asi množstvu Slovákov ako prvé, v spojitosti s vládou chaosu, ktorá začala Matovičom a skončila Hegerom. Eduard Heger mal šancu odísť ako chlap a to niekoľkokrát. Žiaľ, do úplného konca hral nedôstojnú frašku s občanmi Slovenska a zatváral oči pre škandálmi, chaosom a zmätkom, či už jeho vlády alebo vlády Matoviča. Ešte pred pár dňami, doslova ponižujúco žobronil prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby nemenovala úradnícku vládu. Sypal si popol na hlavu, priznal chyby, zlyhania a priamu zodpovednosť za chaos. Všetko však zaklincoval nedávnym vyjadrením, keď uviedol, že Matovič nie je jeho spojencom a ani nikdy ním nebude. A že „Igor Matovič sa jasne vyfarbil, ukázal, čo je v ňom“. No dobré ráno Edo, za toto „úprimné“ precitnutie,  ktoré celé Slovensko stálo príliš veľkú cenu a ešte väčšie škody.


Vláda, ktorá do poslednej chvíle traumatizuje a škodí Slovensku

Treba to povedať otvorene, plnú zodpovednosť za súčasný chaos a rozvrat, majú tí, ktorí nepodporili jediné férové východisko voči občanom v jasnej kríze vlády – čo najskorší termín predčasných volieb a teda OĽANO, odnož Demokrati, SAS,  Za Ľudí, Progresívne Slovensko, ale aj pani prezidentka.  Žiaľ, práve pani prezidentka dopriala úplne zbytočný čas tejto vláde, ktorá každým dňom navyše stále viac a viac traumatizuje a škodí celému Slovensko.

Matovič hrdo na začiatku vyhlasoval, že chce vládu, ktorá sa dostane do učebníc dejepisu ako najlepšia. Dejepis si ju bude pamätať, ale úplne inak, ako najneschopnejšiu vládu v histórii Slovenskej samostatnosti. Tak hrdo samých seba nazývali slušnou a odbornou vládou. Neboli ani jedno. Do poslednej možnej chvíle sa zúfalo držali svojich stoličiek, nehľadiac na škody, ktoré denno denne páchali. Odchádza vláda s rekordnou nedôverou, s obrovskými zlyhaniami, škandálmi. Odchádza vláda, ktorej členovia neváhali arogantne útočiť na vlastných obyvateľov. Vláda, ktorá venovala viac času hádkam a sporom medzi sebou ako pomoci ľuďom. Vláda, ktorá zlyhala v tom najdôležitejšom a to je povinnosťou postarať sa o vlastných občanov.

Mizériu tejto vlády dokonale zadefinoval asi posledný klinec do je rakvy. A tým bol škandál s dotáciou pre firmu ministra Vlčana. Ten vraj ani netušil, že o nejakú dotáciu z eurofondov jeho vlastná firma Reko Recycling žiadala a minister Budaj nevedel, že 1,4 milióna jeho rezort Vlčanovi pridelil. Obaja samozrejme nominanti tej iste schránkovej firmy OĽANO.

Jediným poctivým riešením sú predčasné voľby, v čo najskoršom termíne.

Matovič zostal nahý, už len s bobkovým listom. Čo sa našlo v Matovičom trezore?

02.02.2024

Keby sme bývalého vyšetrovateľa NAKA a exfunkcionára Úradu inšpekčnej služby, Pavla Ďurku, nepostavili mimo služby, nikdy by sme sa nedozvedeli, že v trezore skrýval živý spis o odpočúvaní opozície na poľovníckej chate. Viac informácii o závažnej kauze nájdete vo videu:

Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?

08.11.2023

Pán Šimečka, v minulosti ste sa mlčky prizerali rôznym kontroverzným zásahom polície. Tak sa Vás pýtam, kde ste boli doteraz? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie otázky pre pre pána Šimečku, nájdete ich vo videu:

Ľudia sa musia cítiť bezpečne a zákon bude platiť pre každého

27.10.2023

Najväčšou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť občanov. Zároveň musí v polícii skončiť chaos, nekompetentnosť a aj jej zneužívanie. Jediným kritériom, ktorým sa bude musieť riadiť každý policajt bude dodržiavanie zákona. Viac informácií o prvých prioritách Ministerstva vnútra nájdete vo videu:

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Matúš Šutaj Eštok

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 692365x
Priemerná čítanosť článkov: 10034x

Autor blogu

Kategórie