Založ si blog

Skupina Matovičovych policajných kovbojov si spravila štát v štáte

Pár policajtov, na čele s Hamranom a Čurillovcami, teda ozbrojená zložka štátu, ktorá musí byť pod kontrolou, zakrútila krkom samotnému ministrovi vnútra. Minister Šimko musel odísť, pretože urobil vec, ktorú Matovičovi samozvaní kovboji neodpúšťajú. Dovolil si verejne uviesť to, čo vníma azda celé Slovensko, že „ozbrojená, represívna štruktúra si iste nemôže robiť, čo sa jej zachce. To sa deje iba v policajnom štáte.“ Pomenoval iba, to, čo funguje v každej demokratickej krajine a dodal, že „najlepším indikátorom takéhoto nebezpečného vývoja je, ak spozorujeme, že si táto ozbrojená zložka prestane byť schopná priznať ani očividné zlyhania“. Veľmi trefné.

Odmietaš čokoľvek podpísať, tak padaj!!!

Na odstránenie ministra si najprv vybrali naozaj zbabelú zámienku a tou boli jeho statusy na sociálne sieti. Ivan Šimko však ako dôvod jeho núteného odchodu, uviedol, že nešlo o statusy, ale to, že odmietol byť, „automatom na podpisovanie“. Nepodpísal totiž preloženie trestne stíhaného vyšetrovateľa P. Ďurku z NAKA na ÚIS (Úrad inšpekčnej služby), ale žiadal o počkanie s jeho vymenovaním. P. Ďurka je obvinený v dvoch prípadoch. V prvom prípade sa jedná o trestný čin marenia úlohy verejného činiteľa z nedbanlivosti v prípade nezaistenia zbraní bývalému príslušníkovi spravodajskej služby Františkovi Böhmovi, ktorý sa neskôr podľa medializovaných informácii sám zastrelil. V druhom prípade ide o zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti. Týka sa širšej skupiny vyšetrovateľov NAKA (J. Čurilla, P. Ďurka, Š. Mašín a M. Sabota) vo veci vykonštruovania skutočností voči D. Santusovej, ako aj iným kolegom z ÚIS. D. Santusová v tej dobe viedla skupinu vyšetrovateľov, tzv. tím oblúk. Jej vyšetrovanie sa jednalo práve podozrení zneužívania právomoci verejných činiteľov na politické účely a ohýbanie spravodlivosti. M. Sabota sa k skutku priznal a vypovedal proti svojim kolegom.  Zverejené dôkazy – odposluchy z tohto prípadu pripomínajú najtemnejšie obdobie politických procesov z 50-tych rokov, keď všemocná ŠTB odstránila kohokoľvek kto sa jej znepáčil. Odposluchy o tom, ako Čurilla a jeho kumpáni chceli zapáliť vyšetrovateľke Santusovej auto a zašiť ju do väzby sú hrôzostrašné. A ukázali ešte jednu vec, že Roman Mikulec o mnohých veciach vedel.

Je náhoda, že P. Ďurka nastúpil do vedenia policajnej inšpekcie, ktorá vyšetruje aj prípady v ktorých je sám obvinený?

Je prinajmenšom podozrivé, že oba tieto jeho prípady vyšetruje práve ÚIS, kde je dnes už vo P. Ďurka vo vedení vedení? Mimochodom, ten neabsolvoval ani riadne výberové konanie. Pýtam sa, prečo bolo tak dôležité toto preloženie? Prečo by Ďurka dobrovoľne odchádzal od rozpracovaných káuz na NAKA na úrad, ktorý ho spolu s Čurillovcami stíha? Je zrejmé, že misia Pavla Ďurku, ktorý bol dôvodom konca Ivana Šimka ako ministra musí byť mimoriadne dôležitá pre kovbojov z policajného zboru. A je šokujúce, čo všetko  sú ochotní spraviť. Neváhajú sa expresne rýchlo zbaviť, hoc aj ministra, ktorý mal v podstate iba formálne dovládnuť do volieb. Presne takto vyzerá policajný štát. Pamätáme si ako Matovič sľuboval rozviazané ruky polície. Tá sa ich, ale nebojí zväzovať nepohodlným ľuďom, aj ministrom. 

Prezidentka dlhodobo prehliadala závažné prešľapy bývalého ministra Mikulca, ale Ivana Šimka odvolala prakticky  zo dňa na deň

Mesiace sme upozorňovali na závažné prešľapy, kauzy, podozrenia z korupcie, politizácie obvinení, zneužívanie kajúcnikov, rodinkárstvo na ministerstve vnútra. Zverejnené smsky preukázali to, že bývalý minister Mikulec žiadal od vtedajšieho riaditeľa polície gen. Lučanského priame informácie zo živých aktívnych spisov. Spomeniem ešte Mikulcove korupčné kauzy súvisiace so zapojením firiem blízkych hnutiu OĽaNO na hraniach alebo kauzu s medzinárodným dosahom neoprávnenej manipulácie s utajovanými informáciami, kde mal byť porušiť zákon zo strany Mikulca 29-krát. Absolútne nezvládnutá migračná kríza je kapitolou sama o sebe. Poukazovali sme na zjavnú neschopnosť a nekompetentnosť 8 krát odvolávaného bývalého ministra Mikulca. Za celú tú dobu pani prezidentka všetko citlivo vnímala, ale nekonala. Preto je veľmi zaujímavé, ako rýchlo zbehlo odvolanie Ivana Šimka z funkcie ministra, pričom sa neprevinil jedinou kauzou. A Išlo to doslova zo dňa a deň. Žiaľ, prezidentka  Čaputová a  premiér Odór tak legitimizovali partičku, ktorá si spravila štát v štáte a ktorá nerešpektuje zákony a trestný poriadok, ktoré majú byť pre nich posvätné. Prezidentka nevyviedla dôsledky ani v prípade tajného stretnutia Matoviča, Hegera, Hamrana, Spišiaka (dnes jedna z hlavných tvárí Progresívneho Slovenska) a Mikulca. Mikulec tvrdil, že sa tam riešila reforma policajného zboru. Pýtam sa, čo tam v takom prípade robil vtedajší minister financií Matovič? Ja som stále presvedčený, že predmetom stretnutia bola najmä kriminalizácia opozície.

Komu to všetko vyhovuje?

Igor Matovič doviedol Slovensko na pokraj zúfalstva, doslova ho zničil. Je zodpovedný za súčasný stav v polícii. Dovolil partičke dobrodruhov politicky ovplyvňovať kauzy a chýbajúce dôkazy nahrádzať neštandardnými postupmi. Som presvedčený, že jediné, čo mu dnes ostáva, je zúfalá snaha o kriminalizáciu politických oponentov. Je zaujímavé, že práve dnes, za účasti médií, bombasticky ohlásil policajný prezident Hamran, že sa doručí uznesenie o vznesení obvinenia voči poslancovi NR SR. Zarážajúce je však zjavné porušenie trestného poriadku. Policajný prezident nesmie mať informácie zo spisov, keďže nie je orgán činný v trestnom konaní! Pani prezidentka, pán predseda vlády, nie je to ďalší, z mnohých, dostatočných dôvodov na odvolanie Hamrana? Je očividné, že táto situácia vyhovuje Igorovi Matovičovi Matovičovi a všetkým, ktorí nechcú, aby na Slovensko prišla po voľbách zmena. Vyfarbilo sa aj Progresívne Slovensko, ktoré  prostredníctvom Spišiaka, kryje chrbát neschopnému policajnému prezidentovi Hamranovi.

Policajný štát musí po voľbách skončiť

Viem, že kovboji si veľmi rýchlo zvykli na luxus, za štátne peniaze si nakupujú drahé limuzíny, namiesto policajnej uniformy radšej nosia luxusné handry a šperky, dohadzujú si kade tade teplé fleky, vozia sa s mladými podriadenými na luxusné dovolenky v služobných autách. Bolo im dovolené zasahovať do politiky spôsobom, ktorý na Slovensku nikdy doteraz neexistoval. Desím sa toho, čoho budú schopní ešte do volieb. Vyzerá to tak, že ich hlavným záujmom bude zneužívaní polície v predvolebnej kampani. A už a to očividne začalo. Treba to povedať jasne, zrozumiteľne a na rovinu. Takýto kovboji musia po voľbách skončiť, nemajú čo v polícii robiť. Slovensko si zaslúži stabilitu.

Matovič zostal nahý, už len s bobkovým listom. Čo sa našlo v Matovičom trezore?

02.02.2024

Keby sme bývalého vyšetrovateľa NAKA a exfunkcionára Úradu inšpekčnej služby, Pavla Ďurku, nepostavili mimo služby, nikdy by sme sa nedozvedeli, že v trezore skrýval živý spis o odpočúvaní opozície na poľovníckej chate. Viac informácii o závažnej kauze nájdete vo videu:

Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?

08.11.2023

Pán Šimečka, v minulosti ste sa mlčky prizerali rôznym kontroverzným zásahom polície. Tak sa Vás pýtam, kde ste boli doteraz? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie otázky pre pre pána Šimečku, nájdete ich vo videu:

Ľudia sa musia cítiť bezpečne a zákon bude platiť pre každého

27.10.2023

Najväčšou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť občanov. Zároveň musí v polícii skončiť chaos, nekompetentnosť a aj jej zneužívanie. Jediným kritériom, ktorým sa bude musieť riadiť každý policajt bude dodržiavanie zákona. Viac informácií o prvých prioritách Ministerstva vnútra nájdete vo videu:

Kolumbíjska univerzita

Nepokoje na amerických univerzitách: Polícia zatkla už vyše 2000 protiizraelských aktivistov

03.05.2024 13:35

Vlnu študentského aktivizmu začal incident, keď vedenie Kolumbijskej univerzity v New Yorku poslalo políciu na študentov, ktorí sa utáborili uprostred jej kampusu.

Zuzana Čaputová

Čaputová: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií

03.05.2024 13:27

"Tam, kde je ohrozená sloboda tlače, je ohrozená aj demokracia," uviedla prezidentka.

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Matúš Šutaj Eštok

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 693384x
Priemerná čítanosť článkov: 10049x

Autor blogu

Kategórie