Založ si blog

Podľa progresívcov riešenie migrácie nenájdeme na Slovensku

V prípade, ak bude Progresívne Slovensko vládnuť, problém s nelegálnou migráciou bude iba narastať. Stačí si vypočuť ich predsedu Michala Šimečku vo víkendových Sobotných dialógoch.

Doslova povedal, že „Riešenie migrácie nenájdeme na Slovensku, musí byť európske, ale tento konkrétny problém, ktorý máme dnes, je spôsobený v Maďarsku.“

Zpakujem to ešte raz: „Riešenie migrácie nenájdeme na Slovensku“. Čiže všetky opatrenia, ktoré sme navrhovali – zaisťovanie nelegálnych migrantov až do dôkladného preverenia ich totožnosti, významné posilnenie armády na slovenských hraniciach, a vôbec dôkladná kontrola našich hraníc, vrátane ich možného uzatvorenia – neprichádzajú pre PS do úvahy.

Dovolím si otázočku k tomu „európskemu riešeniu“. Nie je náhodou pán Šimečka podpredsedom Európskeho parlamentu s dvadsaťtisícovým príjmom? Čo konkrétne v tejto pozícii a za tieto peniaze urobil preto, aby sa našlo „európske riešenie?“

Za deravé slovenské hranice pre progresívcom nie je vinný neschopný policajný prezident, ktorému pred minulými voľbami núkali funkciu ministra vnútra, ale – čuduj sa svet – Maďarsko.

„Kardinálny problém je na strane Maďarska a Viktora Orbana, ktorý nevie alebo nechce strážiť schengenskú hranicu, srbsko-maďarskú.“ „Je to maďarský problém, maďarské zlyhanie.“ – uviedol M. Šimečka.

Čiže Viktor Orbán, ktorý si pred ôsmimi rokmi ako možno jediný splnil domácu úlohu, postavil na svojich schengenských hraniciach so Srbskom plot a dôrazne ho strážil napriek všetkým pľuvancom zo strany Európskej únie a Šimečkovi podobných aktivistov, je pre progresívcov vinníkom nelegálnej migrácie.

Nie, pán Šimečka. Nelegálni migranti na našom území sú problémom Slovenska a slovenských občanov, ktorí sa jednoducho boja a žiadajú, aby ich štát ochránil. A PS jasne hovorí, že ono ich v prípade volebného úspechu chrániť nebude, lebo Orbán.

Trefne to pomenoval Peter Pellegrini: A keď sa Poľsko rozhodne vypustiť zo svojich cirkusov na naše územie, budeme tu mať slony? Keď sa ktorýkoľvek susedný štát rozhodne riešiť svoje problémy na úkor Slovenska, my sa budeme so založenými rukami prizerať?

A tu sa dostávame k základnému rozdielu medzi HLASom a PS. HLAS chce na Slovensku vybudovať silný štát. To je taký, ktorý sa nebojí zasiahnuť všade tam, kde evidentne zlyhala „zázračná“ ruka trhu a ochrániť svojich občanov pred vysokými cenami potravín a energií. A je to štát, ktorý si dokáže ochrániť svoje hranice. Pretože ochrana štátnych hraníc je tým najzákladnejším prejavom suverénneho a zvrchovaného štátu. Ak bude Slovensko silným štátom, nebude tu ani zdražovanie, ani nelegálna migrácia.

Progresívci ako liberálna strana hlásajú pravý opak: chcú mať slabý štát, kde by o všetkom rozhodovaťl trh a slovenské hranice majú byť odkázané na blahosklonnosť bruselských úradníkov. A samozrejme, hranice má ďalej strážiť neschopný policajný prezident Hamran, tentokrát možno ako minister vnútra.

Silný štát verzus slabý štát, nižšie ceny verzus ďalšie zdražovanie, bezpečné Slovensko verzus nelegálna migrácia. Za mňa je výber úplne jasný.

Matovič zostal nahý, už len s bobkovým listom. Čo sa našlo v Matovičom trezore?

02.02.2024

Keby sme bývalého vyšetrovateľa NAKA a exfunkcionára Úradu inšpekčnej služby, Pavla Ďurku, nepostavili mimo služby, nikdy by sme sa nedozvedeli, že v trezore skrýval živý spis o odpočúvaní opozície na poľovníckej chate. Viac informácii o závažnej kauze nájdete vo videu:

Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?

08.11.2023

Pán Šimečka, v minulosti ste sa mlčky prizerali rôznym kontroverzným zásahom polície. Tak sa Vás pýtam, kde ste boli doteraz? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie otázky pre pre pána Šimečku, nájdete ich vo videu:

Ľudia sa musia cítiť bezpečne a zákon bude platiť pre každého

27.10.2023

Najväčšou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť občanov. Zároveň musí v polícii skončiť chaos, nekompetentnosť a aj jej zneužívanie. Jediným kritériom, ktorým sa bude musieť riadiť každý policajt bude dodržiavanie zákona. Viac informácií o prvých prioritách Ministerstva vnútra nájdete vo videu:

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

Matúš Šutaj Eštok

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 693377x
Priemerná čítanosť článkov: 10049x

Autor blogu

Kategórie