Založ si blog

Vláda naďalej hazarduje so zdravím a životmi občanov

Igor Matovič, keď bol ešte v pozícii premiéra minulé leto verejne priznal, že sa koronakríze sa 3 mesiace vôbec nevenoval. Doslova. Nečinnosť vlády v kombinácii s mnohými nezmyselnými, ba priam šialenými opatreniami si vypýtali svoju daň.  Slovensko sa minulý rok dostalo na prvé miesto na svete v počte úmrtí na Covid a v počte hospitalizácii (v prepočte na milión obyvateľov).

Hazardovanie so zdravím a životmi občanov

Jeden by si myslel, že súčasná vláda sa aspoň poučila a urobí všetko preto, aby naďalej nehazardovala so zdravým a životmi občanov. Ale ani zúfalo nezvládnutá situácia s pandémiou minulý rok nestačila. Nepochopiteľná nepripravenosť sa opakuje aj tento rok. Premiér Eduard Heger pritom ešte pred letom verejnosť ubezpečoval ako je vláda pripravená a má niekoľko scenárov. Minister zdravotníctva v auguste uviedol, že „Vianoce by mali byť bez vírusu“, pretože „sme múdrejší a pripravenejší.” Gratulujem, Vaša „ múdrosť a pripravenosť“ sa ukázala v plnej kráse. Táto vláda je zúfalo neschopná a čo ja najhoršie, ona to vlastne ani vôbec neskrýva.  Ministerka Kolíková na otázku novinára prečo stále chýbajú pravidlá, ktoré upravujú OTP režim pre zamestnancov uviedla „Lebo vláda pracuje pod tlakom“.

V počte nakazených sme najhorší na svete, predbehli nás aj rozvojové krajiny, v ktorých sa bežne lieky kupujú na čiernom trhu

Dnes sme v počte nakazených najhorší na svete a podľa samotného ministra zdravotníctva a odborníkov sa Slovensko nachádza na hranici humanitárnej katastrofy. Keby nebolo situácia taká extrémne vážna, dalo by sa pousmiať nad zúfalým verklíkovaním a ukazovaním prstom tejto neschopnej vlády na predchádzajúce vlády. Spamätajte sa, veď minulý a aj tento rok sme NAJHORŠÍ na svete. Lepšie na tom sú aj rozvojové krajiny s mizernou alebo doslova žiadnou zdravotníckou infraštruktúrou. Krajiny kde množstvo občanov nemá prístup k základnej zdravotnej starostlivosti, kde chýbajú lieky a tak sa nakupujú na čiernom trhu, chýbajú dezinfekčné prostriedky, nástroje pre personál, kde zdravotnícky personál pracuje v doslova mizerných neľudských a hygienických podmienkach.

A takto si tu na Slovensku žijeme, premiér v lete koronakrízu vôbec nerieši a ministerka spravodlivosti sa vyhovára na tlak. Nie, to občania Slovenska sú pod tlakom nekompetentnosti a neschopnosti tejto vlády a doplácajú na to vlastným zdravým a aj životmi

Matovič zostal nahý, už len s bobkovým listom. Čo sa našlo v Matovičom trezore?

02.02.2024

Keby sme bývalého vyšetrovateľa NAKA a exfunkcionára Úradu inšpekčnej služby, Pavla Ďurku, nepostavili mimo služby, nikdy by sme sa nedozvedeli, že v trezore skrýval živý spis o odpočúvaní opozície na poľovníckej chate. Viac informácii o závažnej kauze nájdete vo videu:

Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?

08.11.2023

Pán Šimečka, v minulosti ste sa mlčky prizerali rôznym kontroverzným zásahom polície. Tak sa Vás pýtam, kde ste boli doteraz? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie otázky pre pre pána Šimečku, nájdete ich vo videu:

Ľudia sa musia cítiť bezpečne a zákon bude platiť pre každého

27.10.2023

Najväčšou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť občanov. Zároveň musí v polícii skončiť chaos, nekompetentnosť a aj jej zneužívanie. Jediným kritériom, ktorým sa bude musieť riadiť každý policajt bude dodržiavanie zákona. Viac informácií o prvých prioritách Ministerstva vnútra nájdete vo videu:

DN - SIAF

Tohtoročný SIAF sa bude niesť v znamení osláv troch výročí i krstu stíhačky F-16

30.04.2024 10:31

Podujatie sa uskutoční na leteckej základni Kuchyňa-Malacky 31. augusta a 1. septembra.

nehoda, priechod, bratislava

Na priechode pre chodcov v Bratislave zrazilo auto 16-ročné dievča

30.04.2024 10:26

Alkohol v dychu vodiča nezistili.

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania. Normalizácia pokračuje, reagoval prokurátor

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

Sopka / Ruang /

V Indonézii opäť vybuchla sopka Ruang, úrady uzavreli letisko v Manade

30.04.2024 09:29

Pri erupcii vychrlila sopka popol do výšky takmer dvoch kilometrov.

Matúš Šutaj Eštok

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 693155x
Priemerná čítanosť článkov: 10046x

Autor blogu

Kategórie