Založ si blog

Referendum o predčasných voľbách je sebaobranou pred Igorom Matovičom a jeho vládou

Igor Matovič zlyhal nielen ako premiér, ale aj ako človek, chlap a čo je najhoršie, odmieta za to prevziať zodpovednosť. Táto vláda chaosu musí skončiť, predčasné voľby  sú zúfalo, naozaj zúfalo potrebné. Každý jeden deň navyše vládnutia Igora Matoviča je obrovským rizikom a doslova sú ohrozované životy občanov Slovenska. A jasnými slovami o tom hovoria, čísla, dáta a relevantné fakty. Ale tie sú, žiaľ, naozaj otrasné a tragické.

Vláda Igora Matoviča nás dostala na prvé miesto na svete v počte úmrtí na Covid a v počte hospitalizácii (v prepočte na milión obyvateľov)

Potom ako nás Igor Matovič dostal na prvé miesto na svete v počte úmrtí na Coronavírus na milión obyvateľov, netrvalo to dlho a prerazil ďalšie dno. Slovensko sa dostalo na prvé miesto na svete aj v počte hospitalizovaných ľudí s koronavírusom na milión obyvateľov. Na druhej strane tu máme nezvládnutú ekonomickú a sociálnu pomoc, množstvo živnostníkov, podnikateľov a občanov, ktorí sú vďaka neschopnosti a nedostatočnej pomoci tejto vlády na kolenách. Suma sumárum, je tu krvácajúca krajina, obrovská nedôvera voči osobe Igora Matoviča a jeho vláde, ktorá vytvára chaos, zmätok a zúfalstvo. Zúfalstvo ľudí, ale čo je horšie, zúfalstvo v riadení zo strany Igora Matoviča a jeho vlády.  

Prednedávnom sa švédsky kráľ a premiér verejne ospravedlnili a uznali zlyhanie v boji s coronavírusom a veľký počet obetí na ľudských životoch. A to na rozdiel od Slovenska, Švédsko nepatrí medzi krajiny s najhoršími výsledkami na svete. To je prejav hodný naozajstných štátnikov. Je to úprimné, pokorné, ľudské a zároveň odvážne a zodpovedné voči vlastným občanom. A Igor Matovič? Ten zvolá tlačovú konferenciu na ktorej dokázateľne klamal a manipuloval s údajmi a dátami. A namiesto prebratia zodpovednosti za jeho zlyhanie, opäť neváha zbabelo hádzať vinu na vlastných občanov a odborníkov ako na vinníkov tohto katastrofálneho stavu a vynadať im. A tých istých odborníkov následne pozve za rokovací stôl. Toto nevymyslíš, toto je Igor Matovič a jeho vláda.

Referendum o predčasných voľbách je sebaobranu pred vládou Igora Matoviča

Nedôvera voči vláde, nie je vyvolaná nami, opozíciou alebo zbieraním podpisov do referenda. Vyvolal ju Igor Matovič a jeho vláda. Chaos, ktorým vládne, absolútne nezvládnutie koronakrízy, jeho neustále urážky občanov, odborníkov, vedcov, prezidentky.  Je jasné, že Igor Matovič sa bojí referenda, pretože má strach z reakcie ľudí, ktorí majú plný zuby jeho nezvládnutého a životy ohrozujúceho vládnutia. Priznal to napokon aj jeho najbližší človek, minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý uviedol, že núdzový stav je tu aj z dôvodu obavy protestov ľudí.  Obrovské množstvo energie preto venuje Igor Matovič do neustáleho predlžovania núdzového stavu. Núdzový stav má byť pritom iba výnimočným nástrojom vo výnimočnej situácii a nie trvalý stav. Vládna koalícia je povinná nájsť si iné spôsoby boja s pandémiou, ako je trvalé obmedzovanie občianskych práv ľudí na Slovensku. Igor Matovič sa za núdzový stav zbabela skrýva, pretože sa bojí prevzatia zodpovednosti za katastrofálny stav do ktorého dostal Slovensko a oprávnene sa bojí vlastných občanom. Referendum o predčasných voľbách preto vnímame ako sebaobranu pred vládou Igora Matoviča.

Matovič zostal nahý, už len s bobkovým listom. Čo sa našlo v Matovičom trezore?

02.02.2024

Keby sme bývalého vyšetrovateľa NAKA a exfunkcionára Úradu inšpekčnej služby, Pavla Ďurku, nepostavili mimo služby, nikdy by sme sa nedozvedeli, že v trezore skrýval živý spis o odpočúvaní opozície na poľovníckej chate. Viac informácii o závažnej kauze nájdete vo videu:

Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?

08.11.2023

Pán Šimečka, v minulosti ste sa mlčky prizerali rôznym kontroverzným zásahom polície. Tak sa Vás pýtam, kde ste boli doteraz? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie otázky pre pre pána Šimečku, nájdete ich vo videu:

Ľudia sa musia cítiť bezpečne a zákon bude platiť pre každého

27.10.2023

Najväčšou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť občanov. Zároveň musí v polícii skončiť chaos, nekompetentnosť a aj jej zneužívanie. Jediným kritériom, ktorým sa bude musieť riadiť každý policajt bude dodržiavanie zákona. Viac informácií o prvých prioritách Ministerstva vnútra nájdete vo videu:

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát

18.04.2024 07:02

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 07:20

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Matúš Šutaj Eštok

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 691710x
Priemerná čítanosť článkov: 10025x

Autor blogu

Kategórie