Založ si blog

Nedôstojná fraška a divadlo s odstúpením ministra Krajčího dokonané a vládna karavána chaosu ide ďalej

Posledné dni sa namiesto boja proti korone a pomoci ľudom opäť vládna koalícia zmietala v kríze. Akýmsi zázračným liekom vyriešenie koaličnej krízy malo byť odstúpenie ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Tomu predchádzali viaceré šokujúce vyjadrenia, dnes, už bývalého ministra. Nedávno  priznal, že vláda na svojom zasadnutí v decembri vedela, že ak neschváli tvrdý lockdown, budú umierať tisícky ľudí. Neschválili a tisícky ľudí naozaj umierajú.  Následne uviedol, že je bezmocný a že nedokáže presadiť sprísnenia opatrení. To je neuveriteľné, veď minister Krajčí bol nominovaný Mativočovou stranou OĽANO. Tá má väčšinu vo vláde, majú väčšinu v parlamente, ale minister kľúčového rezortu sa sťažuje pred celým národom, že je bezmocný. Absurdné a nepochopiteľné.

Minister Krajčí nebol bezmocný, ale neschopný

Zaujímavé, že bývalý minister nebol bezmocný pri dosadzovaní riaditeľov nemocníc. Riaditeľom sa tak stal lesník, do prešovskej nemocnice bol dosadený človek obvinený za neplatenie daní a odvodov. Ten sa uviedol naozaj vo veľkom štýle a pod jeho vedením si musí extrémne vyťažovaný zdravotnícky personál upratovať sám, keďže vyhodil upratovaciu firmu a nemal žiadnu náhradu. Minister Krajčí  odvolal aj špičkového odborníka, riaditeľa ústavu srdcových chorôb v Košiciach profesora Sabola, ktorý ústav riadil takmer 20 rokoch a na jeho miesto bol menovaný hutník.

Nie, pán Krajčí nebol bezmocný, ale neschopný. Ako minister niesol plnú zodpovednosť za svoj rezort. Zodpovednosť za pochybné nominácie, nezvládnuté očkovanie, podporovanie nezmyselného celoplošného testovania, šialené nákupy nových a nových testov za stovky miliónov. Ani len základnú vec nezvládol, zabezpečiť systém na prihlasovanie pre záujemcov o očkovanie hodný 21. storočia. V posledných dňoch sa tak tisíce a tisíce ľudí zúfalo skúšajú prihlásiť na očkovanie svojich rodičov a starých rodičov v nedôstojnej „súťaži“.

Nedôstojná fraška s odstúpením Mareka Krajčího

Celý priebeh odstúpenia  Mareka Krajčího bol jednou nedôstojnou fraškou. Toto nebolo o osobe Mareka Krajčího, ktorý to mohol myslieť dobre, ale o totálnom nezvládnutí riadenia kľúčového rezortu zdravotníctva. Igor Matovič však opäť nezabudol hodiť vinu na občanov a koaličných partnerov.

„S Marekom sme ročný boj zvládali a som naňho hrdý,“ uviedol Igor Matovič a dodal, že odstúpenie Krajčího považuje Matovič za jedno z najabsurdnejších, označil ho za neľudské a amorálne. Vraj hrdý. Slovensko sa dostalo pod týmto úžasným vedením na najhoršie miesto vo svete v počte obetí Covidu na milión obyvateľov a v počte hospitalizovaných s covidom v nemocniciach (tiež na milión obyvateľov) Ale Igor Matovič je na to hrdý. Táto fraška bola absurdným a nemorálnym divadlom a je to výsmech a bezprecedentná urážka voči obetiam a ich rodinám.

Koaličná kríza neskončila, je tu ešte väčšia a karavána chaosu ide ďalej

Vládna koalícia bombasticky ohlásila zažehnanie krízy. Vydržalo to asi hodinu, presnejšie do najbližšej tlačovky Igora Matoviča, kde opäť dourážal koaličných partnerov a kríza sa ešte prehĺbila. Ale predsa len niečo tejto koalícii ide, fňukať a ukazovať prstom na vinníkova namiesto prebratia zodpovednosti. V tom je táto vláda naozaj dobrá. Igorko ukazuje na Riška, Riško na Igorka a na Mareka, Marek zase na Janka. Ako deti v škôlke, tie ale na to majú právo a nemôžeme sa na ne za to hnevať. Mimochodom, počas týždňa arogantných hádok sme sa opäť zhoršili v počte obetí Covidu na milión obyvateľov. Vládna karavána chaosu tak ide ďalej…

Matovič zostal nahý, už len s bobkovým listom. Čo sa našlo v Matovičom trezore?

02.02.2024

Keby sme bývalého vyšetrovateľa NAKA a exfunkcionára Úradu inšpekčnej služby, Pavla Ďurku, nepostavili mimo služby, nikdy by sme sa nedozvedeli, že v trezore skrýval živý spis o odpočúvaní opozície na poľovníckej chate. Viac informácii o závažnej kauze nájdete vo videu:

Pohoršený pán Šimečka, kde ste boli doteraz?

08.11.2023

Pán Šimečka, v minulosti ste sa mlčky prizerali rôznym kontroverzným zásahom polície. Tak sa Vás pýtam, kde ste boli doteraz? Ak Vás zaujímajú aj ďalšie otázky pre pre pána Šimečku, nájdete ich vo videu:

Ľudia sa musia cítiť bezpečne a zákon bude platiť pre každého

27.10.2023

Najväčšou prioritou je zabezpečiť bezpečnosť občanov. Zároveň musí v polícii skončiť chaos, nekompetentnosť a aj jej zneužívanie. Jediným kritériom, ktorým sa bude musieť riadiť každý policajt bude dodržiavanie zákona. Viac informácií o prvých prioritách Ministerstva vnútra nájdete vo videu:

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Matúš Šutaj Eštok

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 690491x
Priemerná čítanosť článkov: 10007x

Autor blogu

Kategórie